Twitteraars pleitten voor homoseksueel Disneykoppel

En hebben zelfs al een koppel uitgekozen.​

Meest gelezen

Vroeger gingen we al luid roepend met spandoeken de straat op om onze mening te verkondigen, tegenwoordig richtten we ons gewoon tot Twitter. Een goedgeformuleerde hashtag kan namelijk, mits het een populaire mening verkondigt, nogal wat reuring veroorzaken. Zo ook #GiveElsaAGirlfriend, die onlangs trending werd en waaruit bleek dat er een grote behoefte is aan een homoseksueel koppel in een Disneyfilm.

Advertisement - Continue Reading Below

Frozen 2 werd gelijk gekozen als uitverkorene. En dat is zo gek nog niet, aangezien Frozen de eerste Disneyfilm was waarbij af werd gestapt van het prinses-ontmoet-prins-en-ze-leven-nog-lang-en-gelukkig-verhaal en waar enkel werd geconcentreerd op de kracht van vrouwen.

Dat was sowieso al een vreugdedansje waard - meestal trouwden de Disneyprinsessen met een prins waar ze slechts één blik mee hadden gewisseld, hoezo onrealistisch? - en nu hopen fans dat Disney deze positieve trend nog verder voortzet in het vervolg van de film.

Meest gelezen

En laat dat nou precies zijn waar de hele #GiveElsaAGirlfriend-campagne om draait: Disney overtuigen dat het belangrijk is om homoseksuele koppels op televisie te krijgen, zodat kinderen zich hoe dan ook in hun Disney-voorbeelden kunnen herkennen. En met zulke ijzersterke argumenten kan Disney toch bijna geen nee zeggen?

Advertisement - Continue Reading Below