Even eerlijk nu. Een babyshower is niet altijd het leukste evenement op de agenda. Zeker niet als je noch kinderen hebt, noch kinderen wil. Is er namelijk iémand die gelukkig wordt van het uitbeelden van tepelklovencrème tijdens soon-to-be-mother Hints? Maar goed, het is nu eenmaal een verschijnsel waar vrouwen inmiddels aan zijn gewend.

En het fijne is: nu moet ook de man er an. Nou ja, moeten, moéten... Uit een groeiend aantal beelden op Instagram en Pinterest blijkt dat de zogeheten man showers of ook wel dadchelor parties in opkomst zijn.  Het principe is hetzelfde: de man in kwestie wordt verrast door zijn vrienden om te vieren dat hij (weer) vader wordt. 

En die dadchelor parties gaan, aan de foto's te zien, op een uitermate humoristische manier. Met een taart in de vorm van een spermacel met de tekst 'He shoots, he scores!', bijvoorbeeld. Of een oefening waarbij de toekomstige vader een watermeloen de fles moet geven, om maar alvast te wennen (?). Ook zien we een luiertaart, maar dan wel verstopt nog wat halve liter blikken bier.  

De trend is natuurlijk ontstaan in Amerika. Fervent Kardashian-fans kunnen zich vast herinneren dat Kourtney haar inmiddels ex-partner Scott ook een avondje stappen met vrienden 'cadeau' deed, voor hij in 2009 vader werd van zoon Mason. Ook Britney Spears' ex (hm, zien we hier een patroon?) Kevin greep het aankomende vaderschap aan voor een themaparty in Miami.

En je weet: wat in Amerika ontstaat, komt uiteindelijk ook naar hier...

instagramView full post on Instagram