Hoewel de Spice Girls in het hart van ieder in de jaren 90 opgegroeide vrouw een speciaal plekje heeft gekregen, kijkt Victoria Beckham een stuk minder positief terug op haar tijd in de meidengroep, zo blijkt nu.

'Ze voelde zich nooit echt op haar gemak,' vertelt Simon Fuller, voormalig band manager van de groep en televisieproducent van onder meer Idol en Pop Idol. Tijdens de Business Innovation Awards deed de mediamagnaat een boekje open over de grootste meidengroep van de jaren 90.

'Vooral in haar Spice Girls-tijd - het was onzettend leuk, ze zat in de grootste meidengroep ter wereld - voelde ze zich niet op haar gemak. Ze kon goed zingen, ze kon goed dansen, maar toch had ze altijd dat oncomfortabele gevoel,' voegt hij daaraan toe.

Een uitspraak die niet helemaal uit de lucht komt vallen, aangezien Beckham nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat ze niet zit te wachten op een reünie van de groep. In haar laatste dagen als Posh Spice distantieerde de inmiddels modeonterwerp zich dan ook van de rest van de groep en ging ze zich concentreren op andere, nieuwe projecten.

Maar volgens Fuller liggen de beginselen van maar mode-imperium wel bij de Spice Girls. 'Ze werd Posh Spice genoemd, omdat ze altijd de mooiste jurken droeg en alles wist van mode. Ik vertelde haar dat ze iets de mode moest gaan doen, dat ze een ontwerper zou kunnen zijn,' aldus Fuller.

 Met het succes van de kledinglijn van Beckham wordt het alleen maar nog onwaarschijnlijker dat de dames ooit weer samen op het podium zullen verschijnen. We blijven stiekem hopen...