Er is de laatste tijd nogal wat te doen om pardoes je baan opzeggen en met de noorderzon vertrekken. Naar Het Echte Leven. Want dat echte leven is kennelijk niet op een kantoor en achter een computer. Dat is buiten. Ergens ver van hier. 

En dat echte leven leef je dus pas écht als je avonturen aangaat, het onbekende opzoekt, als je exploreert, ontdekt, intens kunt genieten van de kleine dingen des levens (ach, kijk nou, een vlinder!), de beker des levens gretig leegslurpt, om 'm vervolgens gezwind weer te vullen (en weer gretig leeg te slurpen). 

De drang naar álles (maar dan ook álles) uit het leven willen halen, en dat doen in Volledige Vrijheid, is nogal aan de hand. Of ben ik de enige die speelt met de gedachte om ook zo'n Tiny House aan te schaffen en Europa te doorkruisen? (Ik durf niet eens in mijn moeders Ford Ka te rijden, laat staan een of andere terreinwagen met huis achterop, maar soit.) Het lijkt me hopeloos romantisch. Zelfs in mijn eentje. Het lijkt me iets dat je gedaan moet hebben in het leven. Maar waarom? Kweenie, eigenlijk. 

Mini-huiseigenaren Guillaume Dutilh en Jenna Spesard weten het wel. Drie jaar geleden gaven zij hun banen op, omdat ze een broertje dood hadden gekregen aan carrières najagen waar ze, als ze er een heel franke evaluatie op loslieten, niet gelukkig van werden. Tel daar een gezonde passie voor reisjournalistiek bij op en ziedaar: baan opzeggen, mini-huis bouwen, en hit the road, Jack. Zo simpel kan het zijn. 

Het stel is op het moment van schrijven ruim een jaar onderweg en heeft een dikke 36.000 kilometer op de teller staan. Ze bezochten dertig Amerikaanse staten, doorkruisten Canada, waren in Costa Rica, vlogen naar IJsland en Europa. Op hun blog praten ze je bij over het leven op elkaars lip (nog geen 12m2 voor met z'n tweeën is zeg maar echt heel weinig ruimte - misschien heb ik dan toch liever een Under the Tuscan Sun-tafereel) en alle beleefde avonturen - iemand binnenkort tijd met mij naar deze waterval af te reizen? (Nee, ik ook niet.)

Punt is: is het gras echt zoveel groener aan de ik-heb-mijn-baan-opgezegd-en-reis-me-suf-kant? Thoughts?