We weten het: gezond eten doet heel wat voor je lichaam, maar boy, het valt niet altijd mee om iedere dag in een handomdraai een verantwoorde en gevarieerde maaltijd op tafel te toveren, wel? Dat vond ook voedingscoach Laurianne Ruhé, die het boek Gezond zonder gedoe schreef. Haar belangrijkste boodschap: het hoeft niet moeilijk te zijn om gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven te integreren. We vroegen haar haar beste tips om gezond te eten, zonder gedoe.

David Beckham onthult Victoria's dieet: "Ik eet al 25 jaar hetzelfde" >

Tips voor gezond eten

'Allereerst: maak het jezelf makkelijk', zo begint Ruhé haar betoog. 'Als je wat aandacht besteedt aan de presentatie lijkt het al snel heel wat.' De auteur koos voor de aanpak van het boek, Gezond zonder gedoe, uit pure noodzaak. 'Ik heb een fulltime baan, partner, kind en sociaal leven... Het avondeten moet bij mij binnen een half uur op tafel staan, anders heb ik geen tijd meer voor mijn remote moment in de avond: lekker series kijken!'

Haar verdere tips:

1. Mix! Probeer te koken met alles wat je kan vinden in je koelkast. Zo kom je op de meest originele gerechten en je hoeft niet naar de supermarkt: tijd over dus, yes!

2. Kook met je oven. Het vergt slechts een kleine voorbereiding en daarna doet je oven al het werk. Kun jij lekker met je benen omhoog!

3. Hergebruik je ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld van de pulp uit je juicer met wat meel en een ei erdoorheen de lekkerste groenten- burgers maken, in allerlei bijzondere varianten. Maak van je oude salade een pesto. Wees vooral niet bang om maar wat te proberen. Gatver heb je, maar lekker ligt soms dichterbij dan je zou denken.

Duidelijk. En wat je in ieder geval in huis moet hebben aan keukenspul, volgens de auteur: 'Zorg voor scherpe messen, dat scheelt zoveel tijd. Bovendien ziet alles er mooier en smakelijker uit! Een goede keukenmachine was voor mij de beste investering ooit: hij doet al het werk.'