Zorgvuldig uitgebalanceerd dieet en sapkuur ten spijt: wanneer er echt lekker eten voor ons neus staat, vinden we het knap lastig op tijd te stoppen met eten. Zeg eens eerlijk: heb jij ooit maar één bonbon genomen? Of slechts één handje chips? Precies. 

Maar goed, daarna hebben we mooi wel spijt. Hulp is nabij! Deze truc moet er namelijk voor zorgen dat jij nooit meer te veel eet. En hij blijkt uiterst simpel.

Het overeten heeft alles te maken met het feit dat we ons tegenwoordig niet meer bewust bezig zijn met het veroberen van onze maaltijd. Telefoon en televisie komen vaak vóór dat malse stukje vlees op je bord, waardoor eten bijna een routineklus wordt. Maar het advies is simpel: geef je maaltijd de aandacht die het verdient en overeten behoort tot het verleden.

Dat bleek uit een onderzoek, waarbij mensen werd gevraagd op drie verschillende manier te kauwen: extra hard, normaal of muisstil. En wat bleek? Zij die niet hun normale eetmanieren aanhielden, aten beduidend minder dan de normale kauwer. Oftewel: bewust bezig zijn met eten zorgt dat je eerder verzadigd bent.

Echt niet dat je nu tijdens de lunch op het werk al luid smakkend je tosti ham-kaas naar binnen moet werken, maar leg die telefoon nu eens weg en geniet oprecht van dat goddelijke voedsel. Smaakt het ook nog eens veel beter, beloven we.