De week van 4 t/m 10 april 2016: schandalen en jawel, een witte legging.

De designerjurk van de week:

Tuurlijk, Monaco is een beetje een schimmig vorstendommetje dat bol staat van schandalen, maar a) er wonen sinds jaar en dag bijzonder knappe prinsessen die b) de weg naar de designerwinkels prima weten te vinden. De prachtige Charlotte Casiraghi, dochter van de fraaie Caroline en kleindochter van de beeldschone Grace Kelly, droeg deze week een bleekgele zijden jurk met antiek zilver, parels en zwarte geborduurde kristallen uit de Gucci cruise collectie naar het 110 jaar Montblanc Galadiner in New York. 

Royals.pinterest
Getty Images

Het schandaal van de week

In de Panama Papers blijken – ja logisch, de royals zijn ook maar mensen – ook wat koninklijke namen te staan. Zo worden de Britse Sarah Ferguson, de Spaanse Infanta Pilar de Borbon (tante van de huidige koning Felipe) en de Saoedische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud genoemd. Ze weigeren naar verluidt elk commentaar.

Het staatsbezoek van de week

Royals.pinterest
Getty Images

Kate en William toeren door India en Bhutan. De kinderen zijn niet mee, die worden braaf opgepast door hun Spaanse nanny Maria Turrion Borrallo.

Wat pa en ma ondertussen allemaal gaan doen en zien? Hier lees je hun programma: 

Het Máxima en WA-nieuwtje van de week

Een sprookje uit 10001 nacht: op 20 april zendt SBS 6 een documentaire uit over de eerste 1000 dagen van het koningschap van Willem-Alexander.

De witte legging van de week:

Royals.pinterest
YouTube.

Deze foto staat op de gloednieuwe site van het Britse koningshuis: www.royal.uk. But what is it? Is dit een boerin op een boerenknol? Is het een bereden moslima op leeftijd? Niets van dat al! Het is Elizabeth, de 89-jarige Britse queen, die een rondje te paard gaat, een fragment uit de binnenkort te verschijnen documentaire over de ouwe taaie vorstin. Of zoals het officiële bijschrift luidt: 'Her Majesty out riding in Windsor with her Head Groom.' In een witte legging. IN EEN WITTE LEGGING! Maar als je bijna 90 bent én Koningin, dan trek je gewoon lekker puh aan waar je zelf zin in hebt.