Ongelooflijk. (Maar kennelijk waar.) Er is een nieuwe hoofdverdachte aangewezen in de zaak rondom de dood van Teresa Halbach. Mogen we even met de ogen rollen? 

We schreven eerder al dat het hoopje verkoolde botten dat in de moordzaak werd opgevoerd als zijnde van Teresa, en gevonden op Steven Avery's terrein (en daardoor nogal zwaar meewoog als bewijs), helemaal niet van Teresa scheen te zijn. Sterker nog: het hoopje hoefde niet eens menselijke resten te zijn. Ja, rol nog maar 'ns met de ogen. 

Maar, dat was een goede twee weken geleden. En in twee weken kan dus een heleboel gebeuren. Zo bracht de nieuwe advocaat van Avery, Kathleen Zellner (knappe website wel), ter tafel dat er nog een paar verdachten in de Halbach-zaak zijn - die het slachtoffer allemaal kenden. Aan Newsweek liet Zellner weten dat 'er één tussen zit die er echt tussenuit springt,' maar dat ze hem (of haar?) niet wil wegjagen, want: vluchtgevaar. Verdomd (pardon), nog maar een eye roll?

giphyView full post on Giphy

Om toch een klein potje te zinspelen: volgens de laatste berichten is de persoon 'die er echt tussenuit springt' een man die al eens werd berispt voor seksuele misdaden in Arizona. Volgens Zellner heeft Teresa twee dagen voor ze pardoes van de aardbodem verdween een paar keer met de man gebeld. O-ké. Klinkt als een detail dat ertoe doet...

Voorts stelde de advocaat dat dames en heren onderzoeksteam ontzettend beroerd werk hebben geleverd in de dagen vlak na de moord, en de zaak zo lummelig hebben aangepakt dat ze niet eens de moeite (en het fatsoen?) hebben genomen met andere mensen te praten waarmee Teresa vlak voor haar dood nog contact heeft gehad. 

Kom er maar in: 

Enfin. We maken ons op voor een tweede seizoen van Making a Murderer, maar hopen stiekem dat dat seizoen niet nodig gaat zijn, want laat die man toch gewoon vrij.