Hoewel de meidengroep helaas alweer tijden uit de running is en hun inspirerende jarennegentighits langzaamaan wegebben richting vergetelheid, zijn er zeker nog een aantal dingen die we van ze kunnen leren. Daarom vonden wij het hoog tijd de belangrijkste levenslessen van deze dames op een rijtje te zetten.

1. To Thine Own Self Be True

Shakespeare en de Spice Girls delen natuurlijk dezelfde geboortegrond, maar er is meer wat de twee aan elkaar verbindt. Als de dames ons iets hebben meegegeven, dan is het wel de boodschap achter bovenstaande quote. Ben je heel sportief? Of juist een beetje posh? Het maakt niet uit, maar zodra je je echte ik gevonden hebt, is het zaak haar nooit meer uit het oog te verliezen.

2. Vriendinnen komen op de eerste plaats

Echt wel dat de wereldhit Wannabe ons iets heeft bijgebracht. 'If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,' is zowat onze levensspreuk geworden en dat is niet voor niets. Vriendinnen zijn namelijk een van de belangrijkste dingen in je leven en ook een lover zou daar niet tussen moeten komen.

3. Blijf altijd positief

'Everything is free / All you need is positivity,' aldus het gezang van de meiden in hun hit Spice Up Your Life. Belangrijke woorden waar wij ons graag naar gedragen.

Smile, Jheri curl, Dress, Youth, Thigh, Afro, Ringlet, Stomach, Abdomen, Cheerleading uniform, pinterest
Getty Images

4. Girl power!

Moeten we deze nog uitleggen? Melanie Brown (Scary Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) and Victoria Beckham (Posh Spice) zijn simpelweg de belichaming van Girl Power en deden er dan ook alles aan om deze wijze levensles mee te geven aan jongere generaties.

5. Hoe hoger, hoe beter

Stuk voor stuk hadden ze allemaal een enorm zwak voor hoge platformschoenen. Ons lijkt het voornamelijk heel erg onhandig, maar goed. Wat we er wel van hebben geleerd is dat de schoen de outfit maakt. Een goede reden om weer aan het shoppen te slaan, dachten wij zo.

Clothing, Face, Leg, Dress, Outerwear, Human leg, Style, Thigh, Fashion model, Fashion, pinterest
Getty Images

6. Wanneer je je woorden kwijt bent, verzin ze dan gewoon

Schrijf je een lied, een belangrijke speech of voer je simpelweg een nutteloos praatje bij het koffieautomaat maar kom je niet uit je woorden? Geen nood, zeg gewoon het eerste wat in je opkomt - wat dacht je van Zig a zig ah! of Hi ci ya! - en voor je het weet heb je 'n hit te pakken.

7. Laat je kleding voor je spreken

Kleding kan een erg krachtig wapen zijn wanneer je ermee leert omgaan. Gebruik dit gegeven in je voordeel en je bent in staat om mensen in één oogopslag te laten zien wie je bent. Of je nou sportief, kinderlijk of posh bent.

8. Tegenpolen trekken elkaar aan

Neen, je hoeft niet à la de Backstreet Boys volledig op te gaan in je vriendengroep totdat er bijna niets meer van je eigen persoonlijkheid overblijft. Het is des te interessanter wanneer je met mensen met tegengestelde persoonlijkheden optrekt. Zorgt voor een hoop meer spanning en vreugde in je leven, als we de Spice Girls mogen geloven tenminste.

9. Weet wanneer je moet stoppen

Na drie hitalbums en een hoop uitverkochte optredens besloten de Spice Girls op het moment suprême uit elkaar te gaan. En geloof ons, dat is een moeilijke keuze wanneer de wereld aan je voeten ligt en alles voor de wind lijkt te gaan.

10. Maar ook wanneer je terug moet komen

Een heuse Spice Girls reünie, dat gebeurt niet zomaar. Zaak was het dus om het perfecte moment te vinden gezamenlijk terug te keren naar het podium. En of ze dat is gelukt. De Olympische Spelen in Londen bleken de uitgelezen kans om weer samen te komen. En het was in één woord: geweldig!

youtubeView full post on Youtube