Heb je je ooit afgevraagd waarom je nou eigenlijk je ogen dicht doet tijdens het kussen? Of was je simpelweg te druk met andere dingen om er überhaupt bij stil te staan? Hoe dan ook, wij hebben de verklaring!

Uit een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in het Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance blijkt namelijk dat het voor ons brein erg moeilijk is om te focussen op onze andere zintuigen wanneer er visuele informatie via de ogen binnenkomt. Daarom moeten we wel onze ogen dicht doen tijdens het kussen - we kunnen er anders niet optimaal van genieten.

Dit werd getest door participanten een opdracht uit te laten voeren waarbij zij in een afbeelding op zoek moesten naar een letter. Tijdens deze opdracht werd vervolgens de hand in trilling gebracht. En wat bleek? Wanneer participanten een taak uitvoerden waarbij de ogen druk bezig waren voelden zij de trilling een stuk minder omdat hun ogen gefocust waren op de opdracht.

Hetzelfde geldt voor kussen. Wanneer je je ogen opendoet voelt het lang niet zo goed aangezien je dan afgeleid raakt door andere ervaringen.

En oké vooruit, het is natuurlijk ook gewoon hartstikke ongemakkelijk om te kussen met je ogen open.