We kennen de donut vooral als zoete ontbijtlekkernij, maar daar kan nu wel eens verandering in komen.

Want nu is er de zogeheten 'everything donut', zo meldt InStyle

Denk daarbij alle mogelijkheden van de lekkernij, maar dan voornamelijk hartig. Dus met een glazuur van roomkaas, sesamzaad, maanzaad, pepitas, én zeezout, zie je deze donut eerder op je bord tijdens de lunch, dan met een koffie ernaast om wakker te worden, zo dachten wij. 

xView full post on X

Het is een geesteskind van Troje Neal, mede-eigenaar van de Doughnut Project in New York, die gespecialiseerd is in gebak met exotische smaken zoals biet en ricotta, bacon en olijfolie en zwarte peper. Let wel: in gebak, dus. 'De discussie was nog of knoflook en ui moesten gebruiken'. Na een blinde smaaktest werd besloten van niet. 

De InStyle-journaliste beschrijft de smaak als 'romig en zoet, met de perfecte hoeveelheid crunch, en een zoute nasmaak die smeekt om meer'. En hoewel ook zij de bagel voornamelijk zag als ontbijtding, is ook zij nu om.

Nu alleen nog even wachten op iemand die de hartige variant in Nederland introduceert...