Voor de vrouwen die standaard iedere ochtend wakker worden gemaakt door vriendlief die altijd eerder uitgerust lijkt te zijn dan jij: er is eindelijk een verklaring. En een verdomd goede ook nog eens. Eentje die je met trots iedere ochtend wilt gebruiken als reden om je nog een keer om te draaien.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen een complexer brein hebben dan mannen waardoor we toch minstens twintig minuten meer slaap nodig hebben. Het vrouwelijk brein werkt nou eenmaal harder gedurende de dag waardoor het dus ook meer rust nodig heeft om deze energie weer terug te winnen. Kijk, daar kan je partner het dan maar even mooi mee doen.

Een van de belangrijkste functies van slaap is het herstellen van het brein. Tijdens die uurtjes dat jij heerlijk onder de wol verscholen ligt, koppelt het brein zich even los van alle zintuigen en schakelt het in de herstelmodus.

Het is dus bijster logisch dat wanneer je brein zich overdag de pleuris werkt, het 's nachts wat extra uurtjes slaap nodig heeft om helemaal bij te komen. En met al dat gemultitask gedurende de dag is het heus zo gek nog niet dat wij vrouwen 's nachts ons brein wat extra rust moeten gunnen.

Zo, hoef jij je nooit meer schuldig te voelen over je extra lange uitslaapsessie.