Driewerf hoera! Geweldig nieuws op deze zonnige donderdagmorgen, namelijk: chocolade maakt je slimmer. Heus, echt waar! Moet je het wel minstens één keer week eten, maar laten wij dat nou helemaal niet erg vinden.

Tenminste, dat bewijst een onderzoek dat maar liefst 40 jaar geleden (!) is gestart. '40 jaar geleden,' horen we je denken, 'dat is toch helemaal niet meer relevant?' Jawel dus, want ergens middenin de studie naar het effect van bloeddruk op hersenfunctie kwamen de onderzoekers op het geniale plan om de eetgewoontes van de respondenten in het onderzoek mee te nemen. En dus werd een hele nieuwe opzet gemaakt mét nieuwe vragen. Om de vijf jaar werden de respondenten op het matje geroepen voor een test en daar kwam dus heel goed nieuws uit.

En wat bleek? Door eens per week chocolade te eten geef je dus een enorme boost aan je cognitieve prestaties. Dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld beter dat telefoonnummer van die knappe barman onthoudt, of beter twee dingen tegelijkertijd kunt doen zoals zegt autorijden en praten.

En deze resultaten smaken letterlijk naar meer. Uit vervolgonderzoek moet namelijk gaan blijken welke smaak chocolade nou precies het beste is voor je brein en welke hoeveelheid het meest geschikt is. 

Dus: bonbon, iemand?