Het is soms een crime, voor zowel ouders als andere restaurantgangers: jengelende kinderen boven de duurbetaalde dis. En dus gaan mams en paps steeds maar naar hetzelfde etablissement, want lekker gemakkelijk en daar komen meer kinderen. Bij de sterrenrestaurants zal je hen niet zien, of het moet op die ene datenight per jaar zijn.

Dat moet anders kunnen, dacht Melissa Elders. In Londen, waar ze een aantal jaren woonde, sprak ze vaak samen met haar vriendinnen af voor een lunch in sterrenrestaurant Pollen Street Social. Ze huurden een aparte kamer waar zij en al hun peuters afgezonderd van de anders zo verstoord kijkende mederestaurantgangers gezellig op hoog niveau konden lunchen.

Eenmaal verhuisd naar New York, besloot ze dit idee ook hier voort te zetten, maar dan op professionele basis. 'In New York en Londen is er zoveel te doen voor kinderen, ik merkte dat ik van hot naar her vloog, zonder zelf wat te kunnen eten. Bovendien zijn de meeste van de beste restaurants niet open voor lunch,' zo zegt ze in de New York Times.

Het resultaat is Nibble + Squeak, van waaruit ze playdates op hoog niveau organiseert. Samenkomsten van ouders en hun kids, maar dan niet met de geijkte boterhammen met pindakaas, terwijl de ouders het met een tosti moeten doen, maar met gerookte zalm, gepocheerde eieren en truffels, om maar wat te noemen. Het eerste event vond plaats in samenwerking met het vooraanstaande restaurant Delaware and Hudson.

Voor het restaurant voordelig, want zo heeft het bezetting op een tijd die anders wellicht niet zo druk zou zijn. De ouders op hun beurt betalen vooraf en zorgen voor eigen spullen om de kids mee te vermaken.

Op het menu onder meer huisgerookte makreel op een boekweit pannenkoek, gehaktballetjes van lamsvlees met mint en erwten en rundvleesfilet met pastinaakpuree, voor 39 dollar, zeg 35 euro, per ouder (kinderen gratis). Zelfde evenementen in samenwerking met andere hoog aangeschreven restaurants staan al op het menu.

En zo kunnen de ouders toch op hoog niveau met hun kids eten, zonder verstoorde blikken of andere zaken die een dergelijke gebeurtenis op andere manier in de weg staan. Idee?