Hoewel op punt van schrijven de natte sneeuw met bakken uit de hemel valt, telt de kalender inmiddels al maart. En misschien is het dat waterige - doch heerlijke - zonnetje van afgelopen week of het feit dat het 20 maart officieel lente is (en dat is al bijna!), maar die zomerkriebels zitten er al volop in.

En zomer betekent vakantie. En vakantie betekent zwemmen. En zwemmen betekent bikini (of badpak, vooruit). Dus dan komen we weer bij dat jaarlijkse probleem waarbij we in de zomer toch graag als de beste versie van onszelf het strand op willen paraderen. 

En nu blijkt dat een simpel foefje je toch al een behoorlijk beetje op weg helpt. Neen, dit keer geen 100 sit-ups of smoothies met boerenkool en gras. Wees gerust, want de truc waarmee je iedere dag al snel 200 calorieën bespaart is simpelweg het drinken van wat extra glazen water. Welja!

Een studie die onlangs werd gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics wijst namelijk uit dat mensen gemiddeld slechts vier glazen water op een dag drinken. Maar de personen die wel in de buurt kwamen van de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid water - namelijk 8 glazen - aten gemiddeld 205 calorieën minder dan eerdergenoemden. 

En dat niet alleen. Ook kregen zij minder suiker, minder vet, minder zout én minder cholesterol binnen dan de personen die slechts 4 glazen water dronken. Een groot verschil, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een minder grote behoefte aan frisdrank.

Kijk eens! Doe ons dus gerust nog zo'n glaasje.