Lena Dunham, bekend van haar immens populaire serie Girls, geroemd om haar gevoel voor humor én haar lak aan Hollywood's size zero standaarden. Want mooi ben je, welke maat je ook hebt. En daar kunnen wij enkel ja en amen op zeggen.

Dus toen mevrouw Dunham lucht kreeg dat het Spaans magazine Tentaciones een nogal geretoucheerde foto van haar op de cover had geplaatst, schroomde zij niet haar ongezouten mening hierover te geven.

'Dit is niet hoe mijn lichaam er uit ziet of hoe het er in de toekomst ooit uit zal zien - het tijdschrift heeft meer dan genoeg photoshop op mijn lichaam los gelaten,' liet de actrice weten via Instagram.

instagramView full post on Instagram

Ai, dat is publiciteit waar het tijdschrift natuurlijk helemaal niet op zit te wachten. Maar, wonder boven wonder, bleken zij de flauwste niet en schreven een open brief aan Dunham op hun website. 

Wat bleek? Het tijdschrift had de foto in deze staat aangekocht van beeldbank Corbis. De foto verscheen namelijk in 2013 al eens in Entertainment Weekly en dus treft het Spaanse tijdschrift niet direct blaam.

En ook wanneer ze het even niet bij het rechte eind heeft, is Lena Dunham eerlijk genoeg om haar foute aantijging recht te zetten. En dus verscheen er opnieuw een Instagrampost mét uitgebreide onderbouwing. Ze gaf zelfs aan wel interesse te hebben in een abonnement op het tijdschrift. Wat zoet.

En zo kwam er een einde aan de discussie maar zeker niet voor altijd. Want de tijd dat tijdschriften stoppen met het slanker maken van hun covermeisjes is nog altijd niet voorbij. Juist ja, het leven van een celebrity gaat dus echt niet altijd over rozen.