Op z'n tijd een feestje, daar is uiteraard helemaal niets mis mee. Een paar wijntjes en een babbeltje hier en daar om vervolgens keurig (verstandig als je bent) op een verantwoorde tijd weer naar huis te gaan. 

Maar er zijn óók  avonden die hier in geen enkel opzicht op lijken. Avonden waarop de uren voorbij vliegen en de alcoholische versnaperingen er wel heel gemakkelijk in gaan. Dit zijn avonden voor in de boeken, maar vaak denk je er de ochtend erna niet zo vrolijk over. Is het typerend voor jou omdat altijd nét te lang door te gaan? Grote kans dat je deze acht zaken je dan heel bekend voorkomen.

1. Je wordt wakker met het gevoel dat je de gehele Sahara hebt ingeslikt. Moet. Water. Drinken!!!

2. Je durft niet goed op te staan want je weet: daar buiten je bed wacht de man met de hamer.

3. Ondanks pogingen tot complete verduistering van je slaapkamer word je om 8 uur 's ochtends wakker (haat aan dat ritme) en lukt het je met geen mogelijkheid weer in slaap te vallen. Daar gaat je beste remedie tegen die kater.

4. Je WhatsApp stroomt over van beschamende foto's die je beter verstandig had kunnen vermijden, berichten van minstens twee totaal onbekenden. En zit daar nu een barst in je scherm?

5. Klaarblijkelijk had je gisteravond geen puf meer om je make-up eraf te halen, want dat zit nu dus verspreid over je gehele gezicht.

6. Vaag herinner je nog de avond afgesloten te hebben met een karaoke-sessie. Dat zou wel verklaren waarom je nu geen stem meer over hebt.

7. Aan de kapstok hangt plots een jas die jou absoluut niet toebehoort. Je eigen jas is overigens ook nergens te bekennen.

8. De bank, de treinstoel, welja ook de tafel. Ieder oppervlak wordt een potentiële slaapplek. Je oogleden waren namelijk nog nooit zó zwaar.