Allereerst: wat geweldig dat Annemieke in de finale zit en aldus de eer van de vrouwelijke deelnemers van Wie is de Mol gered heeft! 

Niet dat ik ooit getwijfeld heb aan Annemieke. Ze was vanaf dag 1 al bloedfanatiek, voortdurend op haar qui-vive en – zo zag ik pas tijdens de uitzendingen – er niet vies van een jokertje of vrijstellinkje achterover te drukken en er vervolgens als het graf over te zwijgen. Zelfs tegen mij, haar brave en volkomen betrouwbare kamergenote. En zo hoort dat natuurlijk in een spel als Wie is de Mol, waarin niets is wat het lijkt en je aan scrupules helemaal nikkes nakkes hebt.

Confronterend

Terug naar de uitzending van gisteravond. Ik betrap me er tijdens het kijken op dat ik bij elke opdracht denk: had ik dit in een jurk kunnen doen?  Ik had bij alledrie de opdrachten zéker een jurk kunnen dragen, met een klein voorzichtig hakje ook nog, maar misschien is het tijd om tot me door te laten dringen dat ik er niet meer in zit.

Best confronterend: het lijkt wel alsof met mij ook alle gestuntel en ge-oelewapper eruit zijn. Want er is geld verdiend! Best veel geld! En niemand heeft de boel verkloot, al leek het er bij de fabrieksopdrachten op dat Tim en Klaas – de mannen die ik voor mijn roemloze aftocht naar huis verdacht van Mol-zijn – niet half zoveel gedaan kregen als Annemieke en Taeke.

Gemold

De opdracht in de televisiestudio was lastig te volgen, in die zin dat voor de kijker, en volgens mij ook voor couch potato Annemieke, totaal niet te deduceren was of en hoe er gemold werd. Als er al gemold werd. De eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat ik daarvoor ook te zeer werd afgeleid door een paar zaken op het gebied van de uiterlijke présence. 

Zo zat ik met mijn ogen te knipperen toen de lippen van Klaas in de roze gloss werden gezet door de visagiste. En dat Klaas dat totaal gedwee, ja zelfs gelaten, ja zelfs geníetend onderging. Had ik kunnen weten misschien, want ook met Klaas heb ik een hotelkamer en dus een badkamer gedeeld. Aldaar ben ik te weten gekomen dat Klaas misschien wel meer flessen en potjes meesleurde dan ik. Daar is helemaal niks mis mee, maar voordien had ik in de heer Van Kruistum simpelweg geen well moisturized metroman vermoed.

Pisgeel

Rest me nog stil te staan bij het geweldig leuke bloesje van de Dominicaanse presentatrice Milly (die met de spijkerbroek), maar vooral bij het knalgele spelepakje van haar collega Ariela. Tuurlijk, ook ik dacht in eerste instantie aan rode lampen en tippelzones, maar geef toe: de olijke Ariela kon het allemaal prima hebben, voelde zich er senang in en kon er bovendien picobello in dansen, geflankeerd door de drie Hollandse houten klazen in bermuda's en op sneakers. Nee, zonder Ariela in haar pisgele doch pittige stretchgedrocht was het in de studio niet half zo feestelijk geweest.

Afstylen

Ik appte naar onze appgroep 'stelletje Kaloowtzakken': 'Als ik voor de finale nou vijf van die gele pakjes regel, doen alle dames dan mee?', waarop Ellie subiet reageerde met: 'Alleen in combinatie met gele waterschoentjes.'

Ik appte terug: 'Kijk, El, jij snapt wat afstylen is'. Haar antwoord: 'Van jou geleerd.'

Ik glim nog steeds van trots.

P.S.

Jammer voor toffe Taeke dat hij naar huis moest. Al zal na terugkeer uit de Dominicaanse Republiek de kiem zijn gelegd voor dat wat sinds afgelopen week eindelijk in de openbaarheid is: zijn relatie met Airen Mylène

Jaaaa, Wie is de Mol meets Boer Zoekt Vrouw! Ik dub nog over een goede naam voor het verse stel. Wat klinkt beter: Taeren of Aike?