Denk jij als single, met onbeperkt ruimte in je tweepersoonsbed én zonder vervelend snurkende partner naast je, dat je echt wel beter slaapt dan je getrouwde vrienden en kennissen? Think again.

Daar is dus zeg maar niets van waar. Want uit onderzoek (en dan kun je er echt niet meer onderuit) blijkt dat je als vrijgezel al snel minder dan zeven uur per nacht slaapt. En dat is veel te weinig volgens het CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

Dat terwijl getrouwde stellen gemakkelijk die zeven uur aantikken en er zelfs nog een aantal uurtjes bovenop doen. 'Maar hoe dan?', vraag je je af. De verklaring: partners zorgen er voor dat er een bepaalde bedtijd wordt aangehouden door tegelijk te gaan slapen en kunnen elkaar bewust maken van eventuele slaapproblemen. Die ze vervolgens samen - wat zoet - ook weer oplossen. Daarom dus.

Het is dus zaak om jezelf, mocht je vrijgezel zijn, soms een spreekwoordelijke schop onder je kont te geven en eens wat eerder je nest in te duiken. Minder dan zeven uur slaap per nacht geeft je namelijk een verhoogde kans op obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en stress. En dat wil je niet.

Sluit dus nu maar op tijd Tinder af, neem nog een ontspannend kopje thee en duik onder de wol. Is echt beter, geloof ons.