Bazaars Kattebelletje: Chewpaca

Je zal toch maar een alpaca als  huisdier hebben.

Meest gelezen

Schattig dierennieuws, we houden er van. Maar….wel gedoseerd. In Bazaars kattebelletje brengen we je de alleraardigste viervoeterfilmpjes en –foto's. Waar we een strenge selectieprocedure op hebben losgelaten, want anders is het einde zoek. Vandaag: weer eens wat anders dan #catsofinstagram.

Kijk, op Instagram zijn er twee soorten huisdieren die het, eigenlijk net als in het gewone leven, in 't bijzonder goed doen: katten en honden. Het is ook niet voor niets dat #catsofinstagram zo'n 31,7 miljoen (!!) resultaten oplevert. En dat menig blogger er een pug of twee op nahoudt, want: #suchinstagrammable.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar wees eerlijk: af en toe willen we gewoon even wat anders dan die standaardhuisdieren. Daarom presenteren we: Chewpaca, de Australische alpaca met een eigen Instagramaccount. 

Still no alpaca emoji 👎🏻😫#comeonits2016 #alpaca #alpacasofinstagram

A post shared by Chewpaca (@chew_paca) on

Meest gelezen

Zijn eigenaar Matt kreeg het beest twee jaar geleden als kerstkado. Ze wonen samen in de suburbs van Adelaide. Het beest is makkelijker te onderhouden dan een hond, schrijft Adelaide Now, maar volgens Matt iets minder knuffelig: 'Hij spuugt naar mensen die hem verrassen of irriteren. Het stinkt verschrikkelijk.'

Nice walks on summer nights ☀️#chewythealpaca #novaissummer #saweekendsummer #adelaide

A post shared by Chewpaca (@chew_paca) on

In Adelaide is Chewy ondertussen een beroemdheid, en op Instagram bouwt hij aan een schare volgers - het zijn er nu nog een bescheiden 1800. Wij vinden 'm verfrissend, en daarom het noemen waard. En geef toe: hij staat beter op z'n selfies (alpaca-fies?) dan menig mens.