Vingers: wie heeft de film Coyote Ugly meer dan 3 keer gezien? Juist. We hebben eigenlijk geen idee wat er nou zo leuk was aan het mierzoete verhaal van een wannabe en met tegenslag dealende zangeres met bindingsangst, die van een verlegen schuchter meisje naar een bardansende vamp gaat en daarmee eindelijk leert te léven (o, zou dat het zijn?). Maar boy, wat is die rolprent steevast een vermaak. 

En boy, wat vliegt de tijd, want de film dateert alweer uit 2000 en is daarmee 16 (!) jaar oud. In die tijd werden de nodige themafeesten in disco's met van het bier plakkende vloeren georganiseerd, en openden de nodige onderwerpgerelateerde bars, onder meer in Nashville. 16 Jaar na dato opent er ook in Engeland - namelijk Cardiff - een vestiging van de in 1993 opgerichte gelijknamige barketen. Daarmee zijn er nu wereldwijd 21 Coyote Ugly-bars, waarvan de meeste in Amerika, maar ook 1 in Rusland, 1 in de Oekraïne en 1 in Duitsland.

Het bedrijf achter de wilde Westernkroegen wil nu de wereld verder veroveren en kijkt naar vestigingen in onder meer Australië, Canada, Japan, Mexico en Zuid-Afrika. Vooralsnog zijn er nog geen plannen om naar Nederland te komen, dus je zult je inner Violet Sanford voorlopig nog moeten stillen met de film, of een trip naar één van bovengenoemde landen moeten boeken.

Het motto van de Britse vestiging is alvast een goede: 'You ever wake up sober after a one night stand and the guy laying on you arm is so ugly you'd rather chew your arm off than wake him? That's Coyote Ugly.'