How to Be Single al 'ns gezien? Een doldwaze komedie over hoe nou behoorlijk single te zijn. Anders gezegd: hoe nou het best een slaatje uit je vrijgezelle bestaan te slaan. En om die film maar even aan te grijpen voor een (enorm) levensverhaal met wat (wijze) raad...

Voor je verdergaat:

"Why do single women take dating advice from other single women? That's like Stevie Wonder giving Ray Charles driving directions."

Je bent gewaarschuwd.

Bijna vier jaar ben ik het, single. Daarvoor was het aan met een Fransman. Alles wat ze beweren over Fransmannen, trouwens, was op de mijne beslist niet van toepassing. Een lieverd, dat was het wel. Maar goed, afstand heeft ons de das omgedaan (hoewel ik op de uitstapjes naar Vieux Lyon altijd met een glimlach zal terugkijken, en op de diners aan de Rhône, en op het verpozen in Parc de la Tete d'Or).

Maar goed, single dus. Voor wie onderstaand stuk heeft gelezen, weet dat er in die drie jaar nauwelijks iets noemenswaardigs is voorgevallen. Mijn spannende uitstapjes laten zich op een hand tellen (en de écht spannende uitstapjes op één vinger). Braverik die ik ben.

En toch, ta-ta-ta-ta, heb ook ík de nodige dingen geleerd. (Laatst nog trouwens, tijdens een flirtcursus - nogmaals: bovenstaand artikel.) Al te open deuren als 'plezier hebben als single' daargelaten, want dat mag voor zich spreken. Zelf ophangen, die slingers - en ja, dat geldt inderdaad ook voor de mensen met metgezel.

Neem het heft 'ns in eigen handen

We schrijven 2016. Wij willen zo nodig met z'n allen volledige vrouwenemancipatie, en daar hoort dit (alle Nicolas Sparks-films ten spijt) ook bij. Iemand benaderwaardigs in het vizier? Stap eropaf. Maak een praatje. Bots per-ongeluk-expres tegen 'm op. DOE IETS. Ga niet zitten wegdromen met wat zou kunnen zijn, make it verdikkeme happen. Het is dus echt niet zo moeilijk. Je zult zien dat (bíjna) iedereen het leuk vindt. Beloofd.

Blijf niet steken in sprookjes

Want sprookjes bestaan inderdaad niet. Doe jezelf een plezier en maak een nieuwkomer niet groter, mooier, of romantischer dan-ie is. Durf verder te kijken, ergens voor te bedanken als de boel niet rijmt met jouw behoeften. Durf iets te zien voor wat het is, kortom. En move on.

"My boyfriend is so handsome, looking all invisible and shit."

Wees oprecht

Knik geen ja, als je eigenlijk hard nee wilt schudden - niemand kan gedachten lezen. Praat iemand niet naar de mond, omdat je dan een interessanter, leuker persoon zou zijn. Ga jezelf niet sportiever, succesvoller, slimmer, geslaagder voordoen dan je bent. Wees potverdriedubbeltjes gewoon lekker jezelf. Wordt het 'm niet, dan wordt het 'm niet.

"Love is like a fart... If you have to force it, it's probably shit."

Hecht waarde aan jezelf

Vind jezelf goed genoeg zonder, eenmaal op date, almaar ja te knikken en leuk te doen. Investeer in jezelf - nu kan het nog. Wil je nog een studie? Doe! Wil je alleen de hort op? Doe! Wil je elke dag naar de sportschool? Ga! Wil je een hutje op de hei? Doe! (Wordt het misschien wel een grotere uitdaging iemand tegen het lijf te lopen, maar soit.)

Heb lol

Sorry, sluiten we de boel toch af met een open deur. Maar zoals we van How to Be Single leren: heb lol. Heel veel lol. Geniet van je single-bestaan nu het er is. Wil jij op vrijdagavond ergens een potje gaan staan flirten, dan ga jij op vrijdagavond toch lekker ergens een potje flirten? Wil jij van een stoepje afvallen in de hoop dat een of andere Adonis je opvangt, dan zoek jij toch lekker een geschikt stoepje op om het op zijn minst een keer te proberen? Het leven is te kort om alles kapot te analyseren, dus stop daar maar meteen mee en enjoy.

youtubeView full post on Youtube