We weten allemaal best dat er in een Starbucks-bestelling (of Coffee Company-bestelling, of welke koffietokobestelling het ook moge zijn) een aantal suikerklontjes schuilen. Maar dat het er zomaar 'ns 25 kunnen zijn, is - voor ons althans - nieuwe informatie. En dat dat driemaal zoveel is als het aantal suikerklontjes in een blikje cola en driemaal de maximale hoeveelheid suiker die een volwassene per dag zou mogen innemen, vinden we doldwaas. 

Volgens onderzoek van de American Heart Association bevat 98% van de warme op smaak gebrachte dranken die worden verkocht in populaire koffieketens een te hoog suikergehalte. En van die bijna honderd procent telt meer dan een derde negen of meer suikerklontjes. Koploper is de Hot Spice Fruit Grape met Chai van Starbucks met dus die 25 suikerklonten.

Maar, voor we met z'n allen Starbucks afschrijven: ze hebben ook zat andere dranken, beloven beterschap (voor 2020) en onderstaande jongens kunnen er ook wat van.

> Een Dunkin' Donuts vanilla chai = 11 suikerklontjes> KFC's mocha = 15 suikerklontjes> Een grote mocha bij McDonalds = 11 suikerklontjes> Een chai latte massimo bij Costa Coffee = 20 suikerklontjes

Groene thee, anyone?