Je zou denken dat de Duchess of Cambridge een toch best wel druk bestaan leidt. Een eindeloze lijst aan politieke verplichtingen, twee kinderen en een man die ook voortdurend in de spotlights staat. Maar nee, het was nog niet genoeg voor Kate Middleton

Vandaag verscheen er namelijk zomaar uit het niets een blog van haar hand op de website van de Huffington Post, over de mentale gezondheid van kinderen. En dat niet alleen. Ook kondigde ze aan dat er nog meer artikelen van haar op de website zullen verschijnen. Alsjemenou.

"Mij wordt vaak gevraagd waarom ik zoveel tijd spendeer aan dit onderwerp," vertelt ze. "Ik weet erg goed dat ik veel geluk heb gehad. Mijn ouders en leraren hebben ervoor gezorgd dat ik een geweldige, veilige jeugd heb gehad waarin ik altijd wist dat er van mij gehouden en naar mij geluisterd werd. Maar natuurlijk hebben veel kinderen dat geluk niet... Ik heb inmiddels vaak genoeg gezien dat de oorzaak van geestesproblemen bij volwassenen terug zijn te leiden naar onopgeloste problemen uit de jeugd."

Kate belooft ons de komende weken meer te gaan vertellen over dit inderdaad zeer belangrijke onderwerp. En dus kunnen we wel stellen dat met Kate de Huffington Post een nieuwe gastredacteur te pakken heeft. En niet zomaar eentje!

Wij wensen Kate onwijs veel succes met haar nieuwe job en kunnen niet wachten om haar wijze woorden tot ons te nemen.

You go, Kate!