Ho, stop, halt. Streep de agenda leeg, sla popcorn en cola in, haal de geurkaarsen in huis en zet de telefoon op stil. Zondagavond ben jij van de radar.

Want? In het Uur van de Wolf is dan Dior et Moi te zien. Je weet wel, de docu waarin we de eerste schreden van Raf Simons voor het prestigieuze modehuis Dior zien.

We schrijven Parijs, juli 2012. Terwijl Hollywoodsterren Sharon Stone en Marion Cotillard worden ontvangen en de gevreesde modejournalist Anna Wintour haar plaats op de eerste rij inneemt, krijgt modeontwerper Raf Simons op het dak van het gebouw een peptalk. De jongen uit het Belgische Neerpelt is zijn zenuwen niet meer de baas en vreest dat de première van zijn eerste collectie zal mislukken. 

De Franse regisseur Frédéric Tcheng volgde Simons vanaf zijn aanstelling bij het modehuis tot aan zijn eerste show, acht weken later. We zien de keuzes die hij heeft te maken voor de aankomende show, de medewerkers die hij moet leren kennen, maar vooral ook de druk die het ontwerpen anno 2012 met zich meebrengt. 

Na Dior et Moi is het respect voor de Belgische ontwerper groot. Zeg maar net zo groot als de verbazing als hij 3 jaar later zijn vertrek aankondigt. Niettemin is de documentaire nog altijd actueel. Sterker nog: wellicht ga je hem anders bekijken, met het vertrek en de reden (teveel druk op teveel collecties) juist weer heel anders bekijken. 

Het Uur van de Wolf: Dior et Moi, donderdag 18 februari 2016 om 22.55 uur op NPO 2.