Bazaar viel iets op: er worden de laatste tijd op het internet nogal wat zaken geopperd die iets te zeggen schijnen te hebben over jou en je persoonlijkheid. Van gezichtsvormen (mensen met een ovaalvormig gezicht schijnen kennelijk precies te weten wat ze moeten zeggen) tot de manier waarop je een pizza soldaat maakt; van de vorm van je lippen tot jouw manier van beha's aandoen (maak je 'm op de rug vast? Jij bent dus enorm conservatief). De opmerkelijkste psychologische ontledingen van doodgewone handelingen of eigenschappen op een rij.

1) Dit zegt de vorm van je gezicht over jou

'Je gezichtsvorm verklapt vaak veel over je persoonlijkheid en hoe je in het leven staat,' zegt Jean Haner, expert in gezichtlezen en auteur vanhet boek The Wisdom of Your Face. O-ké… ELLE zet de boel op een rij en illustreert. Zo leren we dat de mensen met een peervormig gezicht in charge willen zijn, degenen met een hartvormig exemplaar een enorme innerlijke kracht hebben, en ovaalvormigen altijd weten wat ze moeten zeggen.

2) Dit zegt de manier waarop je pizza eet over jou

Wablief? Ja. De manier waarop je pizza eet. Cosmopolitan bericht erover en onderscheidt onder andere a) de mensen die hun pizza vouwen – jij bent een leider, naar het schijnt, b) de mensen die eerst de korst opeten – je bent een trendsetter (nu is eerst de korst eten ook wel raar, eigenlijk), c) de mensen die 'm met mes en vork eten – je bent ontzettend geordend en in control, en d) degenen die gewoon een slicepakken en er met de handen tegenaan gaan – PERFECTIONIST.

3) Dit zegt de manier waarop je je beha aandoet over jou

Patti Wood, auteur van het boeiende boek Snap: Making the Most of First Impressions, Body Language and Charisma, moet op een druilerige novemberdag gedacht hebben: fuck it, ik ga een psychologische analyse loslaten op de manieren waarop je een beha kunt aandoen. En zo gedacht, zo gedaan. De uitkomst: > Je maakt je beha op de rug vast? Je houdt graag vast aan tradities.> Je maakt 'm aan de voorkant vast en draait 'm vervolgens om? Je bent een influencer en hebt een beha-tik – je hebt in ieder geval lades vol (voor elk bedje een ander setje?). > Je bent voor beha's met sluitingen aan de voorkant? Je bent efficiënt en ziet het leven als een kans waarbij je geen tijd te verliezen hebt…> Je maakt je beha vast en doet 'm dan over je hoofd? Sorry, maar jij hebt dus issues, lees maar.

4) Dit zegt de manier waarop je de was opvouwt over jou

Patti Wood weet van geen ophouden. Na de beha's was daar de was. Om je zelfinzicht nog wat te vergroten: de manier waarop je de was opvouwt zegt hartstikke veel over je persoonlijkheid. Redbook leert ons dat degenen die hun was in een perfecte rechthoek vouwen, niet houden van onafgewerkte dingen; degenen die rollen snel en efficiënt zijn; degenen die de voorkeur geven aan eerst verticaal opvouwen en dan horizontaal niet erg georganiseerde wezens zijn. Afijn, see for yourselfie.

5) Dit zegt de vorm van je lippen over jou

We rest our case. Maar lees het vooral even zelf.

Overigens, mocht je na lezing denken: God nou, er is iets helemaal mis met mij, hier is alvast een lijst met fantastisch goede psychologen. Succes!