Met de dood van David Bowie, nu bijna een maand geleden (lees hier nogmaals ons muzikale eerbetoon aan de superster), begon de geruchtenmolen in de muziekindustrie volop te draaien. Iedereen vroeg zich af hoe Bowie tijdens de grote Grammy Awards op 15 februari geëerd zou worden. En er is eindelijk meer duidelijkheid.

De organisatie heeft bekendgemaakt dat niemand minder dan Lady Gaga deze eervolle taak op zich zal gaan nemen. 'It is going to be a true homage to who David was, particularly musically, but not ignoring his influence on fashion and pop culture in a broader way,' aldus Ken Ehrlich, een van de producenten van de Grammy's. 

Gaga was echter niet de enige die in de rij stond voor deze klus. Ehrlich benadrukt dat hij door verschillende personen werd benaderd die erg enthousiast waren over het plan van Gaga en Ehrlich om Bowie te eren en hier graag een rol in zouden spelen. 'Some of whom might have made sense; the vast majority didn't,' zei hij. En dus viel uiteindelijk het besluit op een exclusief solo-optreden van Gaga.

Lady Gaga, zelf een groot fan van Bowie, weet nog precies wanneer ze precies zo gecharmeerd raakte van de superster. 'When I fell in love with David Bowie, when I was living on the Lower East Side, I always felt that his glamour was something he was using to express a message to people that was very healing for their souls,' aldus de zangeres.

Ondanks dat haar ode aan Bowie niet het openingsnummer van de avond zal zijn, zal het een waar spektakel worden waarin Gaga zeker drie tot vier van zijn nummers ten gehore zal brengen. 

Wij kunnen niet wachten.