Als iets ons telkens opnieuw weer intens blij maakt, dan is het streamingsdienst Netflix wel. En opnieuw kwamen ze aanzetten met nieuws dat zo heugelijk is, dat we er spontaan een vreugdedansje door willen doen. Wat blijkt? Er komt een vijfde seizoen van de politieke thrillerserie House of Cards.

Wat betekent dat we nog een heel extra seizoen mogen gaan genieten van de meedogenloze, doch charmante politicus Frank Underwood en zijn immer perfect gestylde vrouw Claire. Wij kunnen niet wachten wat de serie dit keer voor ons in petto zal hebben.

Helaas zal niet alles helemaal bij het oude blijven. De maker van de show, Beau Willimon, heeft namelijk aangegeven er niet meer bij te zullen zijn voor het vijfde seizoen. Hij vond het hoog tijd voor iets nieuws en besloot daarom de serie te verlaten. 

Wie Willimon gaat opvolgen, is nog niet bekend. Maar dat de lat voor deze opvolger hoog ligt, dat is zeker. 'Willimon is een schrijver met een Oscarnominatie die zijn plaats in de televisiegeschiedenis heeft veroverd met een veelgeprezen serie', aldus Netflix over Willimon. 

Wij tellen de dagen alvast af.