Het wordt koud! Maar hier niet.

Het kwik daalt onder nul dit weekend. ONDER NUL. En dat maakt het perfect weer om...

1) Het gloednieuwe W Amsterdam te bezoeken in hartje stadEn, voor wie durft, een plons te nemen in het eerste rooftopzwembad van de stad. Maar voor wie liever droog blijft is er W Lounge, met prachtig uitzicht over Amsterdam. Overnachten is er ook zeer de moeite waard. Helemaal wanneer je de 'whatever, whenever, as long as its legal'-service wil uitproberen. Ja, zèlfs als je midden in de nacht een bad vol chocolademelk wenst, kan dat. Alles wat je daarvoor moet doen is de WHATEVER/WHENEVER-knop indrukken van het telefoontoestel dat in je kamer hangt.

2) Strawberry Earth Fair te bezoekenHier vind je het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design en eten – waarbij nog maar 'ns benadrukt wordt dat duurzaam leven en esthetiek prima samengaan. Daan Roosegaarde gaat in gesprek met deelnemers van de eerste Nederlandse 'groene academie' voor de mode- en designindustrie, er wordt gedebatteerd over de toekomst van de mode-industrie en Maxim Hartman en Tim den Besten presenteren De Grote Natuur Quiz. Je kunt er natuurlijk ook gewoon duurzame producten kopen, lekker eten, dansen en workshops volgen.

3) De Curves van Carli Hermès te bekijkenIn de Rademakers Gallery stelt de Nederlandse topfotograaf Carli Hermès een solo-expositie tentoon waarin vrouwelijke, nakende modellen de hoofdrol spelen. En dan niet van het vormloze soort, want de serie is niet voor niets Curves gedoopt, zeg maar.

4) Naar het allergrootste architectuur filmfestival ter wereld te gaanEn dat is gewoon in Rotterdam. Verwacht een keur aan documentaires, speelfilms en korte films, allemaal in teken van het thema: Global Home. Want wat betekent het als in plaats van hotels  Airbnb-adresjes worden geboekt? Hoe gaat de nieuwe stad eruitzien als die propvol zit metdigital nomads die hotels en koffiezaken omtoveren tot hun kantoor?

5) Of naar de garage sale van Skins CosmeticsLees: vijftig tot tachtig procent korting op een heleboel prachtproducten die de Skins Cosmetics-winkels verlaten. Moet je bijzijn.

6) Thuis te blijven – eerlijk is eerlijkEn a) Bazaars beestennummer er nog 'ns bij te pakken, b) deze indrukwekkende documentaire over het vliegende oogziekenhuis van Orbis te bekijken, c) vanaf je luie stoel een nieuwe garderobe aan te schaffen  of op zijn minst een van deze items, d) de nieuwste haartrend uit China te bestuderen, e) een reis naar Ibiza te boeken en deze adressen alvast te noteren.

Fijn weekend!