Zo zag je 's werelds beroemdste balletdansers nog nooit

​Prachtig.

Meest gelezen

Balletdansers worden gekenmerkt door hun elegantie, dat weten we allemaal. De ogenschijnljk moeiteloze manier waarop ze in onmogelijke houdingen over het podium zwieren, doet ons bijna geloven dat het allemaal behoorlijk makkelijk is. Niets is minder waar. Onder de lagen make-up en prachtige kostuums zitten gespierde lijven die het resultaat zijn van loodzware trainingen. Hoog tijd om die kant van de balletwereld eens tentoon te stellen, moet fotograaf Rick Guest gedacht hebben.

Advertisement - Continue Reading Below

Guest houdt van een uitdaging en kiest daarom zijn onderwerpen met grote nauwkeurigheid. Al eerder stonden Olympische atleten, roofvogels en Formule-1 auto's voor zijn lens; nu was het dus de beurt aan 's werelds beroemdste balletdansers.

Verlost van de rol die ze spelen, de kostuums en lagen make-up werden deze getalenteerde dansers vastgelegd door Guest, om zo het ware gezicht van het balletdanserschap bloot te leggen. En zo zonder alle poespas en opsmuk zijn zij eigenlijk precies zoals jij en ik. Op al die spiermassa na dan misschien.

Meest gelezen

Amazing show #RickGuest #WhatLiesBeneath ❤️

A post shared by Thea Lewis-Yates (@thealewisyates) on

De tentoonstelling What Lies Beneath, is tot en met 31 januari te zien in The Hospital Club Gallery in Londen.