't Weekend zit weer boordevol leuke zaken: foto's, films, lichtjes en samples.

Foto's
Dit weekend openen er maar liefst vijf nieuwe fototentoonstellingen in twee musea. In Foam te Amsterdam: de beroemde Franse fotograaf Jacques Henri Lartigue  en de monochrome landschapsfotografie van Awoiska van der Molen. In het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam: Amerikaanse neonborden overdag en 's nachts, de polaroids van beeldend kunstenaar Ulay en een overzicht van het beste in de hedendaagse Nederlandse fotografie. Dus, fotootje iemand?

Films
Het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) gemist in november? Niet getreurd: de beste documentaires gaan op tour! En wel vanaf 23 januari. Dus check hier wanneer de parade van topdocumentaires langskomt in jouw woonplaats.

Of blijf thuis, en kijk deze indrukwekkende documentaire over het leven van wijlen modegrootheid Alexander McQueen

Lichtjes
De kerstverlichting is (net) opgeborgen, de Light Festivals in Nederland afgelopen (of missen we nog iets?), maar het blijft helaas nog wel even grauw en donker buiten. De oplossing: lichtkunst! En die zie je alleen nog dit weekend in het Centraal Museum Utrecht. Beter dan de zonnebank, als je het ons vraagt.

Samples
Het is net payday geweest, dusdenk je sowieso deze tien dingen én heb je zin om te winkelen. En wat is er nou een betere gelegenheid om dat de doen dan een goeie sample sale? Precies. Goeie opties dit weekend zijn die van The Next Closet of van demega-hebberigmakende-miniketen-conceptstore Anna + NinaMake it rain!

Meer van de kunst dan de kleren? Dan heeft Unfair iets moois voor je