Vorig weekend was er om te luieren, dit weekeinde zijn we terug met nieuwe zin en nieuwe zaken om het weekend mee in te vullen - voor buiten én binnen.

Film
We schreven het al: filmsgewijs begint 2016 goed. Zeker een puik plan dus om dit weekend de bioscoop te bezoeken. Fans van Tarantino halen hun hart op met zijn achtste film The Hateful Eight, fans van Jennifer Lawrence - en wees eens eerlijk, wie is dat nou niet? - komen aan hun trekken met Joy, waarin ze een self made woman speelt.

TV
Geen zin om de deur uit te gaan, maar wel zin in visueel spektakel? Lucky youVanavond begint op NPO2 het nieuwe seizoen van de veelgeprezen serie Transparent, over, inderdaad, een trans-parent. Gebaseerd op de ervaringen van de regisseur met haar vader. Het eerste seizoen gemist? Dat kun je hier helemaal terugkijken. Meer in de markt voor 'n goeie krimi, zoals de Duitsers zouden zeggen? Dan valt Making a Murderer op Netflix zeker aan te raden. Lees hier vast wat we ervan vonden.

Museum
In de hoofdstad zijn er twee nieuwe tentoonstellingen nieuw en het vernoemen waard. Ten eerste eentje over een icoon dat nooit gaat vervelen: Marilyn Monroe: The Woman who Made Love to the Camera. Benieuwd wat daar te zien valt? Wij interviewden vast een van de fotografen. Voor tassenliefhebbers is er Street Couture in het Tassenmuseum, over 'het spanningsveld tussen haute couture en wereldwijde straatmode.'

Theater
Ten slotte: ook in het theater de nodige toppers dit weekend. Neem de Gesluierde Monologen, over de wereld van de in Nederland wonende Islamitische vrouw. Het stuk kwam al meer dan tien jaar geleden tot stand, maar is nog immer actueel. Of Een Soort Hades, over het reilen en zeilen in een psychiatrische instelling die, niet alleen in naam, wat weg heeft van de onderwereld.