Vervelende hoest? Dit helpt.

Vergeet die hoestdrank!

Weg met die hoestdranken! Niet alleen zijn ze doorgaans te duur en ook niet bepaald lekker, ze werken ook nog niet eens adequaat, zo blijkt uit onderzoek.

De studie van professor Alyn Morice van de Universiteit van Hull komt met een alternatief, en ook nog eens één waar wij ons volledig in kunnen vinden: chocolade. Waar speciale drankjes, thee met honing, drop en citroen door de expert worden afgedaan als lapmiddelen, raadt Morice het eten van chocolade aan. Door de structuur van chocolade blijft die lekker in de keel plakken. Daardoor worden zenuwuiteinden afgedekt met een laagje cacao en andere hoest-onderdrukkende bestanddelen. Gevolg: de hoestprikkel en dus aankomende -bui is weg.

Advertisement - Continue Reading Below

En dus komen er steeds meer hoestmedicijnen met cacao - dat zelfs beter zou werken dan codeïne - erin op de markt. Bovendien, zo wijst het onderzoek verder uit, is het hebben van een droge- of prikkelhoest nonsens. Marketingtermen voor verkoop', zo vindt de wetenschapper. Er is slechts één hoest: gewoon, de hoest.

Weten we dat ook weer. En nu: hier met die chocolade!