Nog twee seizoenen, en dan is de koek op voor hitserie Girls. Dat is de harde waarheid waarmee E! News vandaag naar buiten kwam. Die komt voor echte fans trouwens niet geheel als een verrassing.

'Bronnen vertellen exclusief dat er inderdaad een einddatum is vastgesteld voor Girls, en dat Lena Dunham en haar vriendinnen na het zesde seizoen een eind breien aan hun HBO-succes', zo formuleert de entertainmentwebsite het toch wel enigszins stomme nieuws.

Dat nieuws komt echter niet uit de lucht vallen: Dunham hintte al in meerdere interviews op een einde voor haar geesteskind en HBO-succes-serie.Zo vertelde ze talkshowhost Elvis Duran'Ik begon met deze serie toen ik 23 was. Het heeft mijn twintigerjaren gedomineerd. Nu ik bijna dertig ben, is het misschien wel tijd voor iets anders.' Ze is nu bezig met een nieuwe serie voor HBO: Max, over een journaliste tijdens de tweede feministische golf. 

Nu al iets nieuws om naar uit te kijken, gelukkig. En het duurt nog even tot het einde echt nadert: seizoen vijf komt volgende maand uit, en het zesde en laatste seizoen waarschijnlijk pas volgend jaar. We genieten dus nog zo lang het kan met volle teugen van alle twintigersmisère.