Twee festivals, één goed doel én nachtelijke activiteiten: Bazaar presenteert een nieuw lijstje weekendtips.

Brainwash Festival

Kan jouw hersenpan wel wat intellectuele massage gebruiken na de nodige Keeping Up With the Kardashians­-marathons? Wij presenteren: het Brainwash Festival. Een dag lang nadenken over 'de belangrijkste maatschappelijke en persoonlijke vragen van dit moment'. Georganiseerd door The School of Life en met onder meer Joris Luyendijk als spreker.

24 oktober, brainwashfestival.nl

Nacht van de Nacht

Jaarlijks organiseren de Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht, een goed moment eens stil te staan bij de pracht van het donker en de kosten van ons energieverbruik. Veel bedrijven, zoals Ikea, dragen bij aan een boodschap tegen lichtvervuiling door het licht eens uit te doen. Daarnaast zijn er genoeg leuke dingen te doen, natuurlijk rondom de thema's licht en donker. Zo dooft creatief duizendpoot Daan Roosegaarde het licht in het Amsterdamse Concertgebouw, waar vervolgens het Nederlands Kamerorkest in het duister zal optreden.

24 oktober, nachtvandenacht.nl

Hoop te Koop

Onze modecollegae van ELLE noemden het al 'de leukste manier om in actie te komen voor bootvluchtelingen, deze high fashionbenefietverkoop onder de naam 'Hoop te Koop'. Vintage pareltjes van redacteuren, nieuwe designitems, alles wordt geveild voor het goede doel: de volledige opbrengst van die dag gaat namelijk naar Stichting Bootvluchteling. Een nobelere reden om een zakcentje stuk te slaan krijg je niet.

25 oktober, facebook.com

Fair Fashion Festival

Eerlijke en duurzame mode, daar pleiten we voor, zie het thema van ons laatste nummer. In Utrecht zijn ze er ook volop mee bezig en zetten ze elk jaar op een speciaal festival fair fashion in het zonnetje. Met deze editie naast eerlijke modeshows en een kledingruil bijvoorbeeld een masterclass over de Schone Kleren Campagne of een workshop van Urgenda (je weet wel, die een milieurechtszaak wonnen van de overheid, niet het minste wapenfeit).

25 oktober, fairfashionfestival.nl