1. De Beste Vriendin Voor Altijd. 

Jullie kennen elkaar al jaren en jullie zijn zó dol op elkaar dat je er met gemak vanuit kunt gaan dat jullie dochters later ook allerbeste vriendinnen zullen worden. 

2. De Vriendin Van Vroeger. 

Al vanaf jongs af aan zijn jullie onafscheidelijk. En als je op Facebook al je oude klasgenootjes van vroeger wil downtracken is zij de perfecte partner in crime. 

3. De Verdwijner. 

Als jullie elkaar weer zien kun jij alleen maar denken: 'Uh, had ik dit moeten weten?' Opeens is ze van baan geswitcht, haar relatie is uit en ze heeft een auto gekocht. Maar dat weet jij niet omdat ze tussen jullie dates door altijd van de aardbodem verdwenen is. 

4. De WhatsApp-koningin. 

*bliep bliep* 9 van de 10 keer als je dit geluidje hoort is het die ene vriendin die jullie WhatsApp-groep als dagboek ziet. Ze is het tegenovergestelde van De Verdwijner en je hebt ALTIJD heerlijk leesvoer. 

5. Het Feestbeest. 

Party Hardy is haar levensmotto. En ligt ze op vrijdagavond al in bed (kleine kans) – als je haar belt staat ze alsnog in no-time naast je in de kroeg. 

6. De Vriendjeshopper. 

Jullie gesprek begint meestal met 'Oh, ik heb nu ZO'N leuke man ontmoet!' 

7. De Doodeerlijke Vriendin. 

Als je 100 procent wilt weten dat je een eerlijke mening krijgt, is zij de one and only om te bellen. Ze is ook je perfecte shopvriendin want ze zou je NOOIT de deur uit sturen met een jurkje dat niet staat. 

8. De Avonturier. 

De laatste keer dat je haar zag was op een Instagram-kiekje in Thailand/Argentinië/waarwaszenuookalweer? Wanneer je haar in real life ziet? Ongeveer 2 keer per jaar. 

9. De Vriendin Die Echt Heel Open Is. 

Echt héél open. Je weet alle ins en outs van haar sexleven. En de rest van haar leven. 

10. De Roddelkoningin. 

Ze weet ALLES. Van iedereen. En jij en je vriendinnen snappen nog steeds niet helemaal hoe dan.

11. De Planner. 

Nog voordat iemand de vraag 'zullen we een weekendje weg gaan?' heeft afgemaakt, heeft zij al een datumprikker verstuurd, vijf opties gegeven waar jullie heen kunnen en een begroting gemaakt. 

12. De Sloper. 

'Ho, oeps, rode wijn op je bank gemorst.' *knal* 'Was dat glaasje duur?' Als deze vriendin langskomt weet je gewoon dat er iets van je interieur gaat sneuvelen. 

13. De Dramaqueen. 

Haar tweede naam zou 'Drama' kunnen zijn. Echt. 

14. De Mannenmagneet. 

Jullie komen met z'n vijven de kroeg in en direct duiken alle mannen op haar af. Nee, ze is geen goede wingwoman. 

15. De Vriendin Die Altijd Druk Is. 

'Uhm, kun je over drie weken op woensdag tussen half 6 en 18 over 7 afspreken?' Zo gaat het plannen van een date meestal bij jullie.

Eerder verscheven op www.cosmopolitan.nl.