Waarom een ingewikkeld zesgangendiner in elkaar flansen als je ook heel eenvoudig iets kersterigs op tafel kunt zetten? Deze gerechtjes zijn even creatief als eenvoudig om te maken. En anders gewoon leuk om naar te kijken.

Brownie met een muts

Food, Sweetness, Fruit, Ingredient, Red, Dessert, Produce, Natural foods, Cake, Baked goods, pinterest

Kind kan de was doen: bak brownies, zorg voor slagroom en aardbeien in huis et voilà: de lekkernij heeft een kerstmuts op.

En nog gezond ook

Food, Sweetness, Dishware, Ingredient, Fruit, Tableware, Serveware, Natural foods, Strawberry, Frutti di bosco, pinterest
Bron: media.onsugar.com

Op zoek naar een gezonde snack? Rijg een druif, stukje banaan en, daar ie 'ie weer, aardbei aan een tandenstoker en maak het af met een piepklein spekkie. Gemakkelijker wordt het niet.

Rudolph the red nosed aardappel

Serveware, Dishware, Garnish, Ribbon, Home accessories, Sweetness, Plate, Kitchen utensil, Culinary art, Dish, pinterest
Bron: http://recipes-photo-blog.blogspot.nl

Laat je inspireren door dit ware kunstwerkje: steek met een satéprikker een cherrytomaatje in een gepofte aardappel en zet hem op een bedje van doperwtjes. Voor het gewei kun je ook een augurkje of een stukje met een aardappelschilmesje bewerkt paprika gebruiken.  

Aardbei anders

Food, Fruit, Sweetness, Produce, Red, White, Strawberry, Frutti di bosco, Ingredient, Berry, pinterest
Bron: Pinterest

Waar zouden we met de feestdagen toch zijn zonder die aardbei? Snij het dakje eraf, beetje (slag)room er tussen en snel opeten, anders ligt zijn baard bij zijn schoenen.