Aardappel en kaviaar (met liefst een klodder crème fraîche) hebben altijd al een goed huwelijk gehad. Eerst als klassieker in Rusland, later in Frankrijk, en weer een druppel later werd Pomme Tsarina overal ter wereld beklonken. 

House of Caviar & Fine Food, dat hun zwarte goud van een belugakwekerij uit Iran haalt en zich daarmee tot de kaviaartop mag rekenen (een kaviaarkenner weet dat het beste spul van een belugasteur op leeftijd komt die haar leven in Kaspische Zee heeft doorgebracht), weet bovenstaande ook. Eigenaar Ashkan Mossafaian dacht: daar moet ik wat mee. En dus zocht-ie naar het traditioneelste Nederlandse gerecht. Enter de aardappel. En de frieten. 

Ashkan sloeg de handen ineen met Frietboutique in Amsterdam (wie er zijn frieten weleens heeft gehaald, weet hoe schandalig lekker ze er zijn)  en omdat 1 + 1 in dit geval gewoon 2 is, kun jij nu bij de Frietboutique in Amsterdam Oud-Zuid om een frietje kaviaar (mét klodder crème fraîche!) vragen. Voor een schappelijke €17,50 heb je tien gram kaviaar, een puntzak biologische frieten en crème fraîche toe.

'Dit is geen stunt of gimmick maar een revolutie in de beleving van een luxe product dat nu voor iedereen bereikbaar is,' aldus Ashkan.