Wees lief. Bazaars vriendelijke doch dringende verzoek in haar novembernummer. En dus maken we deze maand ruim baan voor weldoeners die goed begrepen hebben dat lief en aardig zijn voor elkaar verder gaat dan een like op Facebook en een hartje op Instagram, en die de wereld een beetje mooier kleuren met hun acts of kindness. Vandaag: Hanna Verboom, die met Cinetree een prachtig video-on-demand platform opzette voor verhalen die verteld moeten worden, met crowdfunding platform Get It Done kleine ontwikkelingsprojecten over de hele wereld ruggensteunt en zich met het World Food Programme van de Verenigde Naties inzet voor een wereld zonder honger.

Goed, 16 oktober was het dus Wereldvoedseldag. Bazaar toog om die reden naar de Amsterdamse Voedselbank en was getuige van een boeiende bijeenkomst over honger in de wereld. We noteerden: wereldwijd lijden 807 miljoen mensen honger, en toch is honger het grootste oplosbare probleem dat er bestaat. Dat vonden we vreemd. Zolang er mensen zijn die hongerlijden zou het eigenlijk elke dag Wereldvoedseldag moeten zijn, vond ook Hanna Verboom.

Eerder dit jaar bezocht ze met het World Food Programme van deVerenigde Naties het SAFE (Safe Access to Fuel and Energy) programma in Darfur, Sudan, om met eigen ogen te zien hoe dit programma vrouwen in Darfur helpt eigen inkomsten te genereren en zonder gevaar (wat overal op de loer licht, dus nogal een uitdaging) een maaltijd klaar te kunnen maken.

We trokken haar aan het jasje en vroegen: hoe dragen wij een steentje bij?