Al jarenlang had Lindsay Peace uit Calgary een tattoo met de afbeelding van haar dochter op haar arm. Een ondeugend kijkend meisje, staartjes in het haar, jurkje aan, dat nonchalant tegen paardenbloesem blaast. 

De betreffende dochter Ace Peace (15) voelde zich echter altijd al anders. Als geboren in een verkeerd lichaam. Eenmaal daarvoor uitgekomen, voelde hij zich niet meer prettig bij het zien van de lichaamsversiering van zijn moeder. Hij wilde immers als een jongen worden gezien, niet als een meisje. 

Omdat Lindsay de tattoo niet wilde verwijderen, ondanks het verzoek van Ace - ze had immers al haar kinderen op haar lichaam laten vereeuwigen - , zocht ze naar een andere oplossing. En dus kreeg de inmiddels toch al wat vervaagde tattoo een touch-up. De staartjes verdwenen in een groene achtergrond en het roze jurkje werd een blauw T-shirt met korte broek. En zo veranderde Ace ook op de huid van zijn moeder van een meisje in een jongen.

'Ouders moeten hun kinderen steunen in zulk soort situaties', zo is de overtuiging van de vader en moeder van Ace. 'Wij dachten dat hij gelukkig was.Maar hij is nu zoveel gelukkiger. Hij straalt.'

xView full post on X

Bekijk hier een filmpje met een interview met de ouders.