De televisieschilderlegende heeft z'n eigen YouTube-kanaal. We gaan schilderen!

Iedereen kan schilderen, leerde Bob Ross ons medio jaren negentig.'All you need is the desire to make beautiful things happen on canvas.'Razendpopulair was-ie. In zijn Verenigde Staten maar ook ver daarbuiten. Studenten en (met name) blowers, droegen 'm op handen.

Er is een hele verflijn van Bob Ross uitgekomen, met zijn kenmerkenden tinten Phtalo-green en Van Dijck-brown. Er zijn Bob Ross-shirts in de omloop (hebben? Hier bestel je ze). En Bob Ross-kwasten (of is penselen beter op zijn plaats? Finmocht u geïnteresseerd zijn). 

Nu is er een YouTube-kanaal in het leven geroepen waar Ross' tutorials op zijn gezet (de landschapsschilder was zijn tijd ver vooruit blijkt maar weer). Ontzettend rustgevend is het, en zijn stem wordt alleen maar relaxter en donkerbruiner naarmate de serie vordert. Dat vinden de mensen fijn: 'I watched the whole thing and I don't even paint,' laat een zekere Jonathan weten.

Helaas kan Bob zelf niet meer genieten van zijn never ending succes, want hij is in 1995 heengegaan naar het eeuwige leven. Maar: 'We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news.' Schilderen maar!