In de stress omdat je aan de kook moet, deze kerst? Harper's Bazaar en de beste chefs helpen je, met speciaal door hen gekozen recepten die niet kunnen mislukken. Eet smakelijk!

Het recept van Joey de Vries (Supperclub Amsterdam).

5 spice draadjesvlees, geroosterde wintergroentjes, crème van pastinaak en aardappel en appel

'Het recept komt eigenlijk  van mijn moeder. Ik heb het geüpgrade door 5 spice en azijn. Heerlijk voor ons als horeca familie omdat we dan op kerst niet de hele dag in de keuken staan. De borden kunnen hierna meteen weer de kast in , omdat ze schoongelikt worden, haha.'

Ingrediënten (voor 4 personen): 

1 kg rundersukade

50 gram 5 spice

perper/zout

600 gram pastinaak

300 schorseneren

300 groene kool

300 gram winterpeen

2 Jonagold appels

500 gram kruimige aardappels

1 liter kalfsjus

soja-olie

150 gram boter

200 mililiter melk

200 milliliter room

witewijnazijn

Bereidingswijze:

Snij de sukade in plakken en bestrooi met peper en zout. 

Bak hard aan in de olie. 

Bedek de sukade in de braadslee met de 5 spice en kalfjus.  

Zet hem 18 uur op 75 graden in de oven. Als dat niet kan, kook het dan in bouillon tot het uit elkaar valt. 

Schil alle groenten (pastinaak, schorseneren, winterpeen) en snijd alles, ook de groene kool, in gelijke stukken samen. Houd alleen 300 gram pastinaak apart. 

Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout.

Besmeer de groenten met 75 gram boter. 

Zet de braadslee 190 graden tussen de 10 en 20 minuten in de oven, tot de groenten mooi bruin en gaar zijn.

Snijd de aardappel, appel en pastinaak in gelijke stukken en kook vervolgens gaar in een pan met water met een theelepel zout. 

Maak het aan met de overgebleven boter, de room, melk en scheutje witte wijn azijn.