In de stress omdat je aan de kook moet, deze Kerst? Harper's Bazaar en de beste chefs helpen je, met speciaal door hen gekozen recepten die niet kunnen mislukken. Eet smakelijk!
Het recept van Jaimie van Heije van restaurant Jamie van Heije: warm chocoladetaartje
(20 minuten + 9 minuten in de oven )
Ingrediënten:
1 rol Oreo-koekjes
225 g chocolade
225 g boter
3,5 ei (wit en eigeel)
100 g eidooier
90 g suiker
90 g bloem
poedersuiker
vanille-ijs
eetbare bloemetjes
Optioneel: Grand Marnier of een andere alcoholische drank
Bereidingswijze:
Smelt boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Klop ei, eidooier en suiker luchtig.
Voeg de chocolade toe en meng door elkaar.
Spatel als laatste voorzichtig de bloem erdoor.
Doe het beslag in een spuitzak.
Vet bakvormpjes (of espressokopjes) in, vul voor twee derde met het beslag en bak 9 minuten in de oven op 190 ˚C.
Verkruimel de Oreo-koekjes en verdeel ze over de borden.
Stort de warme chocoladetaartjes op de borden, bestrooi met poedersuiker en serveer met vanille-ijs.
Maak het extra feestelijk met een eetbare bloem.