In de stress omdat je aan de kook moet, deze Kerst? Harper's Bazaar en de beste chefs helpen je, met speciaal door hen gekozen recepten die niet kunnen mislukken. Eet smakelijk!

Het recept van Jaimie van Heije van restaurant Jamie van Heije: warm chocoladetaartje

(20 minuten + 9 minuten in de oven )

Ingrediënten:

1 rol Oreo-koekjes 

225 g chocolade 

225 g boter 

3,5 ei (wit en eigeel) 

100 g eidooier 

90 g suiker 

90 g bloem 

poedersuiker 

vanille-ijs 

eetbare bloemetjes 

Optioneel: Grand Marnier of een andere alcoholische drank

Bereidingswijze:

Smelt boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron. 

Klop ei, eidooier en suiker luchtig. 

Voeg de chocolade toe en meng door elkaar. 

Spatel als laatste voorzichtig de bloem erdoor. 

Doe het beslag in een spuitzak. 

Vet bakvormpjes (of espressokopjes) in, vul voor twee derde met het beslag en bak 9 minuten in de oven op 190 ˚C. 

Verkruimel de Oreo-koekjes en verdeel ze over de borden. 

Stort de warme chocoladetaartjes op de borden, bestrooi met poedersuiker en serveer met vanille-ijs. 

Maak het extra feestelijk met een eetbare bloem.