Niet alleen de King of Gifts en zijn Pieten hebben ons land verlaten, ook de Queen of Pop, die afgelopen weekend het Ziggo Dome aandeed, is weer weg. Gezien de vele designerlooks waarin de vedette hupste en zong, mag ze zich wat mij betreft ook Queen of Fashion noemen. Want jóngens, er kwam een hele New York én Parijs én Milaan fashion week voorbij daar. We telden Alessandro Michele voor Gucci, Alexander Wang, Miu Miu, Prada, Riccardo Tisci voor Givenchy, Jeremy Scott voor Moschino en Fausto Puglisi.

Geen Armani? Welnee, want Giorgio en Madonna zijn sinds de BRIT Awards in februari wat minder dik met elkaar. Om het geheugen op te frissen: Madonna droeg toen een kamerbrede toreadorcape, type Darth Vader meets Sandeman, en in plaats van soepel van haar schouders af te glijden toen een dansende Minotaur eraan trok, vielen zowel de cape als Madonna te pletter. Armani's schuld, vond Madonna. Madonna's schuld, zei Armani, want ze wilde liever een knoop in de nek dan een makkelijk los te maken haakje.

Boot, Thigh, Costume, Stage, Curtain, Dancer, Latex, Tights, Music venue, Stocking, pinterest
De Val.

Clothing, Face, Event, Flooring, Dress, Carpet, Outerwear, Coat, Premiere, Red, pinterest


Les 1
Zorg voor een schildknaapje

Een basistip die, hoe kan het ook anders, hier uitstekend gedemonstreerd wordt door de Queen of Queens, die van de UK – hier op weg is om een zwik nieuwe ridders te slaan.

Flooring, Carpet, Hat, Headgear, Costume, Costume accessory, Street fashion, Costume design, Red carpet, Gown, pinterest
Kijk, zo heurt het.

Les 2 
Don't mess with folklore
Iets wat Koningin Sylvia van Zweden hier puik laat zien. Mixte Madonna de Spaanse stierenvechtfolklore nog om onduidelijke redenen met Star Wars, Koningin Sylvia is consequent in haar Zweedse plattelandsdracht. Sexy it is not, maar koninklijk ergens (ik weet ook niet precies waar) dan weer wel.


Camera, Hat, Cloak, Costume, Costume accessory, Cape, Carriage, Cart, Mantle, Gown, pinterest


Les 3
Zoek een maatje

Jaren geleden leerde Jan des Bouvrie Nederland al dat twee identieke bloempotten of kandelaars naast elkaar zorgen voor een symmetrisch en oogstrelend beeld. Dat moet de jonge Willem-Alexander in zijn oren hebben geknoopt, zo zelfverzekerd kuiert hij hier naast Zijn Máxima. Loop je als blonde gozert in je eentje nog gigantisch voor paal in een Maori-cape, met z'n tweeën is het, ja, gezellig! Vrolijk ook! En reuze royal

Tijdens een bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland in 2008.pinterest


Hat, Tradition, Headgear, Costume, Costume design, Flag, Gown, Fashion design, Makeover, Carpet, pinterest