In de stress omdat je aan de kook moet, deze kerst? Harper's Bazaar en de beste chefs helpen je, met speciaal door hen gekozen recepten die niet kunnen mislukken. Eet smakelijk!
Het recept van Kasper Stiekema van restaurant Bluespoon.
Kalkoenrollade met cranberry saus en geroosterde aardappelen, spruiten en bacon
1 stuk kalkoen rollade (+- 550 gr)
1 x thijm
1 x rozemarijn
2 tenen knoflook
Zout
600 gr krielaardappeltjes
300 gr spruiten
300 gr bospeen
100 gr gerookt spek
Bereidingswijze:
De kalkoen rollade aanbakken in de pan met boter en de kruiden. Afgaren in de oven op 160 graden voor ongeveer 40 minuten.
Schil de bospeen met een dunschiller.
Blancheer de spuiten, bospeen en de krieltjes in kokend water voor ongeveer 10 minuten.
Bak het spek in een pan voeg daarna de krieltjes, bospeen en spruitjes toe.
Cranberrycompote
250 gr cranberry's (vers)
250 ml witte wijn
25 ml sherry
12.5 gr geleisuiker
1 citroen
1 sinaasappel
Bereidingswijze:
Doe de cranberry, witte wijn, sherry en geleisuiker in een pan.
Rasp de schil van de citroen en sinaasappel erbij in en pers daarna het sap en voeg dat ook toe.
Kook alles samen op een gematigd vuur totdat de cranberry's openknappen.
Laat alles rustig inkoken.