We weten het: dit weekend staat natuurlijk volledig in het teken van onze Goedheiligman en zijn verjaardag. We snappen het als je last-minute nog druk bent met kado's uitzoeken, knutselen of dichten, en je weekend bomvol zit met vieringen met de (schoon-)familie. Mocht je tóch zin in en tijd voor iets anders hebben, dan hieronder weer een fijn lijstje #weekendtips, met suggesties voor uit en thuis.

Winkelen...Doe je dit weekend in de geheel vernieuwde Shoebaloo op Koningsplein, waar ook nog eens de uitverkoop net is begonnen. Need we say more? Ruim op tijd om nog een mooi paar designerschoenen te scoren voor al die komende kerstfeestjes. Voor de mannen is er ook wat nieuws in de hoofdstad: His Manners, een luxury brand store die geheel in het teken staat van leer. En dat is gelukkig veel minder fout dan je misschien denkt, want we hebben het over leren tassen, riemen, gadgets en andere accessoires. Geen zin om de deur uit te gaan maar wel op zoek naar feministisch verantwoorde kado's? Dan ga je naar de kersverse webwinkel van Lena Dunhams Lenny Letter. Hier lees je er meer over. Voor wie zijn huis 'ns wil verfraaien is er de Shop for a Week (die ditmaal een maand in bedrijf is) van de mannen van The Wunderkammer. En daar wil je echt wel heen, kijk maar.> Shoebaloo, Koningsplein 5&7, Amsterdam> His Manners, 1e van der Helststraat 1-D, Amsterdam> Shop for a Week, Hotel Droog, Staalstraat 7, Amsterdam

Naar de bios...Is ook een puik plan dit weekend, want er zijn twee kneiternieuwe releases die zeker de moeite waard zijn. Een: Suffragette, over de voorvechters van vrouwenrechten in de jaren '10 en '20, met onder meer Meryl Streep en Carey Mulligan. Twee: Steve Jobs, een nieuwe biopic over de medeoprichter van Apple met Michael Fassbender als een angstaanjagend overtuigende Jobs. Liever bankhangend genieten van een film? Dan raden we A Very Murray Christmas aan, vanaf vandaag te zien op Netflix. Inderdaad, met de immer fantastische Bill Murray in de hoofdrol, en daarnaast onder meer George Clooney en Miley Cyrus. Geregiseerd door Sofia Coppola (Lost in Translation), dus kan niet missen. > Check hier ons hele lijstje met filmtips voor december.