Een groot muzikaal kadootje van Coldplay, zo vlak voor Sinterklaas, de teasers voor hun nieuwe album die de band op Instagram zette. Vooral omdat we op track 3, getiteld 'Hymn for the Weekend, een glimps van niemand minder dan de queen of pop herself horen. Beyoncé en Coldplay, dat klinkt al goe-hoed!

Dacht je nu dat dit het muzikale hoogtepunt was op Coldplay's zevende studioalbum, dan heb je het mis. We doen er gewoon een schepje bovenop, want ook de Amerikaanse president Barack Obama (!!) is te horen op A Head Full of DreamsNee, daar is hij niet voor de studio ingedoken met de Britse band, helaas. Zanger Chris Martin verklapte aan The Sun:

'We hebben een heel klein stukje gebruikt van de president die Amazing Grace zingt in de kerk. Vanwege de historische betekenis, en vanwege het thema van het nummer.'

youtubeView full post on Youtube

Obama zong het nummer afgelopen zomer op de begrafenis van een slachtoffer van schietpartij in Charleston. De tabloid meldt dat de president zijn toestemming heeft gegeven voor het gebruik van zijn stem.

Wie benieuwd is naar meer van dit alles, moet nog eventjes geduld hebben: het album komt 4 december uit.