Arie Boomsma bloemleest de dood

'Niets rijmt op dood', zei Gerrit Kouwenaar ooit. Het weerhoudt de gemiddelde dichter er niet van om veelvuldig over het levenseinde te schrijven. Arie Boomsma herlas de hedendaagse Nederlandse poëzie en vertelt erover in Scherpdenkers. Het Doelen Kwartet verweeft vervolgens twee bijzondere muzikale visies op de dood. Schubert schreef zijn Veertiende strijkkwartet in een periode dat hij zich realiseerde ongeneeslijk ziek te zijn. Hoop en wanhoop wisselen elkaar af in een koortsige zoektocht naar de betekenis van leven en dood. En dat horen we. >> 27 november, kaarten vanaf  22 euro.

Christmas Classics

Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder  leiding van dirigent Bas Wiegers en een feestelijk operetteprogramma brengen je alvast in de kerststemming met de meest aansprekende en mooiste klassieke muziek; klassiekers die je zeker kent. Presentator Gregor Bak vertelt ondertussen de verhalen achter de muziek. >> 10 december, kaarten vanaf 35 euro.

Choir of King's College

Het Choir of King's College ontstond al in de vijftiende eeuw en zong in Cambridge dagelijks kerkdiensten in het bijzijn van koning Henry VI. Ano 2015 zingen de jongens gedruende het schooljaar elke dag in de kapel en in kersttijd ook op radio en tv, met als hoogtepunt traditioneel de muzikale kerstavond bij de BBC. Onder leiding van Stephen Cleobury reist het koor de wereld over, om 15 december in Amsterdam neer te strijken. >> 15 december, kaarten vanaf 22 euro.

Of bekijk het complete aanbod hier.