Vers op de buis vanaf zondag: de gloednieuwe BNN-serie Vechtershart. Een verhaal dat zich weliswaar afspeelt in de kickbokswereld, maar eigenlijk gaat over universele thema's als liefde en familie. De hoofdrol is weggelegd voor Waldemar Torenstra als comeback-kickbokser Nick Roest. Bazaar sprak hem en drie andere hoofdrolspelers over hun personages. Zijn zij zelf net zulke vechters?

Waldemar Torenstra vs. Nick Roest

'Gelukkig ben ik niet net zo'n vechter als Nick. Hij heeft namelijk best een beetje een agressieprobleem. Ik heb wel net zo'n vechtershart, vind het heel belangrijk dat je passie toont voor de dingen die je doet, en alles doet met liefde en doorzettingsvermogen.

'Nick is daarnaast totaal niet verbaal. Ikzelf daarentegen ben een mondige acteur, opgeleid om alles met woorden te doen. Toch komt er ook voor mij soms in een discussie een punt waarop het klaar is. Je kunt niet eeuwig blijven lullen.

'Ik ben denk ik nog nooit zo gespierd geweest voor een rol. De serie gaat over professionele kickboksers, dan kon ik natuurlijk niet aankomen met een gezellig buikje. De kijkers moeten wel geloven dat mijn personage wat kan.

'Door al het trainen pas ik nu wel wat moeilijker in sommige van mijn eigen kleren. Gelukkig droeg ik altijd al ruime truien. En mocht ik in andere series mijn T-shirt wat vaker aanhouden, zodat de spieren niet te opvallend in beeld kwamen. Dat vond ik helemaal niet erg: zo'n ontbloot bovenlijf gaat op een gegeven moment toch vervelen.'

Vechtershartpinterest
Leonard Faustle
Waldemar Torenstra als Nick Roest in Vechtershart

Imanuelle Grives vs. Selma Bisschop

'Ik ben niet net zo'n vechter als mijn personage Selma. Zij is professioneel kickbokster. Wel net zo'n doorzetten. We hebben eigenlijk veel raakvlakken, ik heb veel van haar geleerd. Bijvoorbeeld om mezelf nog verder te pushen. Je moet niet opgeven, maar doorzetten, niet bang zijn om pijn te lijden om bij je doel te komen.

'Voor de rol heb ik wederom een enorme transformatie doorgemaakt. Voor mijn rol in Alleen maar nette mensen moest ik vijftien kilo aankomen, voor deze rol moest ik heel veel trainen. Nu zit ik heel lekker in mijn vel, en wil ik wel een beetje van het lichaam van Selma vasthouden. Het is tof om te zien hoever je je lichaam kunt pushen.'

Vechtershartpinterest
Leonard Faustle
Imanuelle Grives als Selma Bisschop in Vechtershart

Benja Bruijning vs. David Roest

'Met deze rol laat ik weer iets heel anders zien. David is niet het quasi-charmant figuur dat mensen van mij gewend zijn. Hij brengt alles en iedereen in de problemen, terwijl Charlie, mijn rol in Alles is familie, stiekem de ideale vaderfiguur bleek. Als ik een vrouw was, zou ik het liever aanknopen met Charlie dan met David. Bij hem moet je uit de buurt blijven.

'Ik lijk niet echt op David. Hij is een drugsverslaafde advocaat. Ik heb nog nooit drugs gebruikt en ben geen advocaat. David heeft een kort lontje, ik heb dat minder. Al kan ik wel heel vervelend discussiëren. Wat dat betreft lijk ik wel een beetje op een advocaat.

'Het was wel heel leuk om te spelen. Behalve dat ik melksuikerpoeder moest snuiven, dat was echt smerig. Misschien ben ik wel, net zoals David, ambitieus. Alleen hij draaft heel erg door in die ambitie, dat heb ik minder. Hij grijpt boven zijn kunnen, ik wil eerst iets goed kunnen en het dan doen.

'Gelukkig ben ik wel sportiever dan David. Die valt in de serie al flauw bij het warmlopen wanneer zijn bedrijf gaat boksen. Krachttraining doe ik niet, daar vind ik niet zoveel aan. Maar zo'n transformatie als Waldemar lijkt me wel hartstikke leuk, ik zou er meteen voor tekenen.'

Vechtershartpinterest
Leonard Faustle
Benja Bruijning als David Roest in Vechtershart

Kimberly Klaver vs. Kirsten Volgers

Kirsten is opportunistisch, berekenend, ietwat oppervlakkig. Ze streeft met haar carrière een glamorous leven na. Ik heb een totaal ander karakter. Zij handelt uit egoïstische motieven, ik vanuit gevoel, bevlogenheid. Ik ben meer van de emoties, zij van de ratio. Hoewel, in hoe ze met Nick omgaat bevindt ze zich wel in een grijs gebied daartussen.

'Kirsten is veel koelbloediger dan ik zelf ben, ze gebruikt die eigenschap om iedereen om haar vinger te winden. Mijn temperament is meer aanwezig, bijvoorbeeld als er een confrontatie is. Dan komen meteen mijn gevoelens op tafel.

'Het was jammer dat Kirsten niet vecht in de serie. Dat had ik heel leuk gevonden. Zelf doe ik namelijk ook aan kickboksen. Iets wat je misschien niet zou denken vanwege mijn meisjesachtige voorkomen, maar het is zeker wel zo.'

Vechtershart (BNN), vanaf 22 november elke zondag om 20.20 uur op NPO3.