Marilyn Monroe kreeg bar weinig voor naaktshoot

Er blijken vroege naaktfoto's van Marilyn Monroe te bestaan.

Meest gelezen

Zo'n beetje iedere actrice heeft het gedaan in bittere tijden, want de huur moet immers betaald. En dus blijken er ook vroege naaktfoto's van Marilyn Monroe te bestaan. Maar of ze van die opbrengst de huur kon betalen...

De beelden zijn in 1949 gemaakt door fotograaf Tom Kelley, in zijn studio in Hollywood. Ze signeerde de foto's met Mona Monroe, en dus niet met haar echte naam (omdat naar eigen zeggen 'aardige meisjes niet naakt zouden moeten poseren').

Advertisement - Continue Reading Below

Ze deed het uit pure wanhoop, zo valt te lezen in het boek Marilyn: Het Life in Her Own Words, smeekte de fotograaf er niets over te vertellen en vroeg hem haar onherkenbaar te maken op de foto's. Ook shopte hij wat provisorisch met make-up en kleding een extra laag op de foto, die haar bedekte.

20th Century Fox wilde de foto's destijds tegenhouden, maar Marilyn gaf toe dat zij het was, en gebruikte de foto's om te vertellen over die moeilijke periode in haar leven. 

Meest gelezen

De foto's waren onlangs onderdeel van een expositie georganiseerd door vintage poster- en kunstwinkel Limited Runs en vermoed wordt dat ze inmiddels miljoenen waard zijn. En dat terwijl de actrice slechts 50 dollar voor de shoot kreeg…